Rally-toko

Rally-toko on harrastuslaji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö! Koiraa saa ohjata suullisin käskyin, käsimerkein ja kannustaa kehuin koko suorituksen ajan.


Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Kylttejä on radalla 10-20 kpl 3-5 metrin välein. Ohjaaja etenee radalla koira aina sivulla seuraten ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radalla voi olla myös hyppy tai putki sekä nami- tai leluhoukutus.

Rally-tokoa harrastetaan ennen kaikkea omaksi ja koiran iloksi, mutta suurin osa innostuu onnistumisistaan ja päätyy kisaamaan rally-toko kokeissa. Kilpailuissa on neljä tasoluokkaa; alokas-, avoin-, voittaja- ja mestari-luokat. Radalle lähtiessä kilpailijalla on 100/100 pistettä ja rata yritetään suorittaa mahdollisimman vähillä virhepisteillä. Luokasta toiseen siirtymiseen vaaditaan aina kolme hyväksyttyä tulosta, eli vähintään 70/100 pistettä kolmesta eri kilpailusta. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä. Rally-tokossa kilpaileminen on erittäin motivoivaa, palkitsevaa sekä hauskaa!

lisätiedot sekä alkavat koulutukset: