Rally-toko

Rally-toko on harrastuslaji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö! Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin, että käsimerkein ja kannustaa kehuin koko suorituksen ajan.

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Kylttejä on radalla 10-20 kpl 3-5 metrin välein. Ohjaaja etenee radalla koira aina sivulla seuraten ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radalla voi olla myös hyppy tai putki sekä nami- tai leluhoukutus.

Rally-tokoa harrastetaan ennen kaikkea omaksi ja koiran iloksi, mutta suurin osa innostuu onnistumisistaan ja päätyy kisaamaan iloisissa Rally-toko kokeissa. Kilpailuissa on neljä tasoluokkaa; alokas-, avoin-, voittaja- ja mestari-luokat. Radalle lähtiessä kilpailijalla on 100/100 pistettä ja rata yritetään suorittaa mahdollisimman vähillä virhepisteillä. Luokasta toiseen siirtymiseen vaaditaan aina kolme hyväksyttyä tulosta, eli vähintään 70/100 pistettä kolmesta eri kilpailusta. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä. Rally-tokossa kilpaileminen on erittäin motivoivaa, palkitsevaa sekä hauskaa!


Rally-tokon alkeiskurssilla harjoitellaan rally-tokon peruselementteihin vaadittavia temppuja ja taitoja, harjoitellaan alokasluokan kylttejä, suoritustapoja sekä sääntöjä. Kurssille tultaessa on arkitottelevaisuuden oltava hallussa.

Myös jatkokurssit sekä kokeilukerrat löydät tältä sivulta.


Lue lisää täältä!

Rally-tokon valmennusryhmämme eri tasoisille lajin harrastajille, ovat täysin ainutlaatuisia valmennusryhmiä. Valmennusryhmissä sukelletaan syvälle rally-tokon maailmaan ja harjoitellaan kaikkien luokkien kylttitehtäviä, erilaisia ratoja, leikkimielisiä kilpailuja, rakennetaan saumatonta yhteistyötä ja pidetään hauskaa!

Lue lisää täältä!


Rally-tokon on lajina tarkoitus sopia kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille, karvoihin katsomatta!