KOIRAUIMALA SPORTTI HURTTA

Sportti Hurtta tarjoaa mahdollisuuden uintiin ympäri vuoden! Koirauimalamme tarjoaa monipuolisesti erilaisia uintipalveluita erilaisille uimareille. Uinti on aivan ensiluokkaista liikuntaa ja hellävaraisuutensa ansioista sopii liki täydellisesti jokaiselle koiralle. Hellävaraisuudestaan huolimatta uinti on äärettömän tehokas liikuntamuoto. Uinti vahvistaa huomattavasti koiran lihaksistoa ja kohottaa yleiskuntoa. Syvä lihaksisto pääsee uidessa töihin aivan erilailla, kuin missään muussa liikuntamuodossa. Erityinen hyöty uimisesta on nivelrikko- sekä kuntoutuskoirille, mutta uintia voi ehdottomasti suositella kaikille koirille karvoihin katsomatta!

Kaikki tarpeellinen tieto uintivuoroista, ajanvarauksesta ja altaastamme löytyy videon alta!

uima-altaamme

Tiloistamme löytyy allas, joka on ainut laatuaan Suomessa. Allas on kooltaan 8m x 4m ja syvyydeltään vajaa 1,5m. Altaassa on noin 15cm syvä kahluualue, jossa myös koiran omistaja saa kahlata. Kahluualueelta altaaseen johtaa tukeva, loiva ja tassujen alla liukumaton, vaaleanruskea, hiekkapinnoitettu ramppi.

Altaan vesi pyritään pitämään +23 asteen lämpöisenä. Altaan lämpötila on optimaalinen koirauimareille. Altaassa pärjäävät pienimmätkin koirat, eikä noutajillekaan tule turhan kuuma. Lämpötilalla on myös otettu huomioon kuntoutettavat koirat, joille erityisesti lämmin vesi tekee hyvää.

Altaamme puhtaudesta huolehtii automatiikka,
joka säätelee veden pH- sekä klooriarvoja. Lisäksi altaaseen virtaa jatkuvasti puhdasta vettä, joka kulkee niin kvartsihiekkasuodatusjärjestelmän, aktiivihiilien kuin myös infrapunavalon läpi. Altaan kemikaalitaso pidetään niin alhaisena, ettei vesi ole koirille haitallista, eikä shamppoopesu ole joka uinnin jälkeen pakollista.

uimaopetusvuoromme

Ensimmäiselle uintikerralle uimalassa suosittelemme aina ohjattua uimaopetusvuoroa. Näin varmistamme, että ensimmäisestä kerrasta saadaan kaikki mahdollinen ilo ja hyöty irti. Uimaopetusvuoro on kestoltaan 30 min.

Uimaopettaja varmistaa, että koira käyttää ramppia rennosti ja turvallisesti, sekä tarkistaa, että koira ui korrektissa uima-asennossa. Vuorolla edetään aina koiran ehdoilla ja opetetaan koiraa pitämään vedestä positiivisin koulutusmetodein. Otathan siis mukaan koiraasi motivoivaa palkkaa kuten leluja ja herkkuja. Uimaopetusvuorot ovat aina yksityisiä, eli vuorolle tulevat vain varaajan ilmoittamat koirat. Koiria voi tulla uimaopetukseen 1-2 / 30min.

Liki kaikki koirat voidaan opettaa pitämään vedestä. Tähän käytettyjen uimaopetusvuorojen määrä vaihtelee koirakohtaisesti. Suurin osa veteen täysin tottumattomista koirista oppii uimaan ensimmäisellä tai toisella opetuskerralla. Aina kuitenkin mennään koiran ehdoilla.

omatoimivuoromme

Omatoimivuorot ovat tarkoitettu koirille, jotka eivät tarvitse avukseen uimaopettajaa. Koira osaa käyttää ramppia turvallisesti, ui oikein ja pitää uimisesta.
Omatoimivuorolla allasalueella ei ole uimaopettajaa, ainoastaan vuoron varannut ihminen koirineen.

Omatoimivuorolla on lainattavissa uimaliivejä, mutta lelut ja pyyhkeet tulee olla omasta takaa. Hinnaston ja muut ohjeet löydät nettiajanvarauskalenteristamme!


Meillä käydessäsi joka 10. uintivuoro on ilmainen!

MUISTATHAN ETTÄ...

Jatkuva koiran haukkuminen ei ole tiloissamme sallittua, toki yksittäiset riemunhaukahdukset ovat ymmärrettäviä. Mikäli koirasi ei kykene odottamaan vuoronsa alkua rauhallisesti, vältäthän ylinmääräisen odotusajan viettämistä tiloissamme.


Uimarin ison vahingon sattuessa veteen joudumme sulkemaan altaan sen shokkikloorauksen ajaksi. Allas on suljettuna niin kauan, kunnes allasarvot ovat taas kohdillaan. Perimme korvauksena perutuista vuoroista, kemikaaleista sekä ylinmääräisistä työtunneista yhteensä 250 €.