KAtja Gabriella pietiläinen ''gabi''

  • Sportti Hurtan toinen omistaja/perustaja
  • Sportti Hurtan ainoa Rally-toko valmentaja
  • Kilpailee rally-tokossa SM-tasolla
  • Kilpailee koiratanssissa (HTM)
  • Toimii myös koirien uimapettajana

    Kuvassa, perheenjäsenet ja harrastuskaverit,
  • Ruu, 10v sheltti uros
  • Hikke, 2v bordercollie uros
  • Edesmennyt FI RTVA Leevi-sheltti

'' Olen Katja Gabriella Pietiläinen, tutummin Gabi. Suomalaiseen suuhun huonosti taittuvan nimen saa lausua miten vain, gäbi, kapi, käpi, tunnistan kyllä itseni :)

Toimin Sporttiksella pääasiassa Rally-toko valmentajana ja koirien uimaopettajana. Erikoistun positiivisiin koulutusmetodeihin sekä kohdetyöskentelyyn ja tiedon nälkäni onkin loputon. Uskonkin ettei kouluttaja voi koskaan olla valmis ja joka päivä oppii uutta. Jos joskus tulee se päivä, että kuvittelen olevani valmis, on aika antaa koulutuskentät avarakatseisimmille ihmisille. Tämä päivä ei ainakaan vielä ole näkyvissä, vaan silmät ammollaan tehdään töitä joka päivä! Harrastan omien koirieni kanssa kaikenlaista ja kaikella tasolla. Doboa ja uintia harrastellaan omaksi huviksi ja hyödyksi, kun taas Rally-tokoa mitä suurimmalla intohimolla, aina Suomenmestaruustasolla asti.

Edesmennyt shelttini Leevi (2014-2020), opetti elämästä ja koirista minulle mielettömän paljon. Erilaisten käytöshäiriöiden, pelko- ja luuston kiputilojen kanssa eläminen kävi kuitenkin maailman parhaalle koiralle liian raskaaksi jo kuuden vuoden iässä. Koira sai elää täyttä elämää siihen asti, ja mitä kaikkea Leevin kanssa saatiinkaan yhdessä kokea. Leevi on minun ensimmäinen Suomen Rally-toko valioni, ja mielettömän hieno rallykoira se aina olikin. Ilman tätä koiraa, olisi minulta jäänyt oppimatta äärettömän paljon, näin ollen koirien käytösongelmien ja kiputilojen kanssa koen olevani huomattavan taitava. Kiitos Leeville kaikista yhteisistä hetkistä!

Vanhin koirani Ruu-sheltti (s.26.12.2010) on ansainnut Rally-tokossa RTK4-tittelin ja on kahta puuttuvaa tulosta vaille Rally-toko valio. Vuonna 2016 osallistuimme ensimmäisen kerran Rally-tokon SM kilpailuihin, ansaitsimme itsellemme finaalipaikan 60 parhaan koiran joukosta ja sijoituimme sijalle SM17. Tämä on suuri kunnia, satojen rallyharrastajien joukossa! Vuonna 2017 kilpailimme uudelleen SM-kisoissa, tällä kertaa emme päässeet finaaliin. Kaatosateessa kilpaileminen ei kuulu Ruun muuten liki loputtomiin vahvuuksiin. Ruu on ehdottomasti minun luottokoirani. Pieni ja pipurinen, mutta silti niin kiltti ja kuuliainen. Ruu on sellainen koira, joka jokaisen pitäisi kerran elämässään kokea. En voisi kellekään tämän parempaa koiraa toivoa - onneksi olet minun. Ruu on rally-tokon lisäksi harrastanut ja kilpaillut, agilitya M1, tokoa TK1, koiratanssia HTM1 sekä noseworkkiä. Vuonna 2020 Ruulla todettiin sappirakkosairaus, jonka vuoksi hän on siirtynyt eläkkeelle virallisista kilpailuista. Toivottavasti meillä on vielä paljon harrastusvuosia jäljellä!

Perheen junnukoira, Hikke-bordercollie (s. 28.9.2018) on salamannopeudella liikkuva nuorimies, elämä kiihkeän ja räjähtävän nopean koiran kanssa ei aina ole helppoa, mutta miten monta antoisaa koulutushetkeä meillä onkaan vielä yhdessä edessä! Hikke aloitti kilpauraansa rally-tokon parissa, ja kilpailee nyt jo voittajaluokassa ennen kahden vuoden ikää. Koiratanssissa Hikke aloitti kilpailemisen 2020, ja on osoittautunut mitä ihanimmaksi tanssipariksi. Katsotaan mihin meistä on, meillä on mielettömän hauskaa aina yhdessä treenaillen - sen uskon olevan onnen ja menestyksenkin ydin.

Koulutan meillä suurella sydämmellä rally-tokoa. Ensimmäinen rallyryhmäni aloitti treenaamisen 2014 talvella ja sillä tiellä olemme edelleen. Koen kouluttamisen olevan parhimmillaan, kun sama koirakko ja sama kouluttaja viettävät monia treenejä yhdessä. Näin päästään jyvälle siitä, mikä juuri teillä toimii ja mikä ei. Pintaa syvämmältä kouluttaminen on parasta mitä tiedän ja on aivan ihana huomata, miten rallyryhmäni lisääntyvät huimalla tahdilla. Tämä on siis oodi kanta-asiakkaille, ja uudet koirakot ovat lämpöisesti tervetulleita näiden ihanien rallylaisten pariin!