KAtja Gabriella pietiläinen ''gabi''

  • Sportti Hurtan toinen omistaja/perustaja
  • Sportti Hurtan ainoa Rally-toko valmentaja
  • Kilpailee rally-tokossa SM-tasolla
  • Toimii myös koirien uimapettajana

    Perheenjäseninä ja harrastuskavereina,
  • Ruu, 8v sheltti uros
  • Leevi, 5v sheltti uros
  • Hikke, 1v bordercollie uros

'' Olen Katja Gabriella Pietiläinen, tutummin Gabi. Suomalaiseen suuhun huonosti taittuvan nimen saa lausua miten vain, gäbi, kapi, käpi, tunnistan kyllä itseni :)

Toimin Sporttiksella pääasiassa Rally-toko valmentajana ja koirien uimaopettajana. Erikoistun positiivisiin koulutusmetodeihin sekä kohdetyöskentelyyn ja tiedon nälkäni onkin loputon. Uskonkin ettei kouluttaja voi koskaan olla valmis ja joka päivä oppii uutta. Jos joskus tulee se päivä, että kuvittelen olevani valmis, on aika antaa koulutuskentät avarakatseisimmille ihmisille. Tämä päivä ei ainakaan vielä ole näkyvissä, vaan silmät ammollaan tehdään töitä joka päivä! Harrastan omien koirieni kanssa kaikenlaista ja kaikella tasolla. Doboa ja uintia harrastellaan omaksi huviksi ja hyödyksi, kun taas Rally-tokoa mitä suurimmalla intohimolla, aina Suomenmestaruustasolla asti.

Vanhin koirani Ruffe (s.26.12.2010) on ansainnut Rally-tokossa RTK4-tittelin ja kilpailee nyt korkeimmassa mahdollisessa luokassa - mestarissa puuttuvia valiotuloksia metsästäen. Vuonna 2016 osallistuimme ensimmäisen kerran Rally-tokon SM kilpailuihin, ansaitsimme itsellemme finaalipaikan 60 parhaan koiran joukosta ja sijoituimme sijalle SM17. Tämä on suuri kunnia, satojen rallyharrastajien joukossa! Vuonna 2017 kilpailimme uudelleen SM-kisoissa, tällä kertaa emme päässeet finaaliin. Kaatosateessa kilpaileminen ei kuulu Ruffen muuten liki loputtomiin vahvuuksiin. Ruffe on ehdottomasti minun luottokoirani. Pieni ja pipurinen, mutta silti niin kiltti ja kuuliainen. Tämän koiran kanssa on opittu kaikki yhdessä ja tie on ollut kovin ruusuinen - ainakin näin ajan kullatessa muistot. Ruffe on sellainen koira, joka jokaisen pitäisi kerran elämässään kokea. En voisi tämän parempaa koiraa toivoa.

Keskimmäinen koirallani, Leevillä (s.1.3.2014) on tällä hetkellä RTK4 titteli kourassa. Rally-toko on ehdottomasti se meidän laji, Leeviltä puuttuukin enää yksi tulos valionarvosta. Leevi on se koira, jonka kasvattaja totesi pentua hakiessa, että ''Tämän kanssa tarvitset kyllä ammattiapua'', eikä hän väärässä ollut. Onneksi satun itse olemaan ammattilainen ja pienestä karvapalleropaholaisesta on kasvanut liki mallikas koirakansalainen. Tätä koiraa ei voi helpoksi kutsua, mutta miten paljon olenkaan oppinut Leevin myötä. Opimme edelleen joka päivä ja silti nautimme yhdessä tästä ei aina niin ruusuisesta elämästä (ikuisen) teinikoiran kanssa.

Perheen junnukoira, Hikke (28.9.2018) on rodultaan bordercollie ja opettelee elämään maailmassa, jossa ei saakkaan aina mennä täysillä joka suuntaan. Hikke harrastaa pääasiassa pk-jälkeä sekä iän tuodessa järkeä, myös rally-tokoa ja koiratanssia niinkuin isoveljensäkin. Elämä kiihkeän ja räjähtävän nopean koiran kanssa ei aina ole helppoa, mutta miten monta antoisaa koulutushetkeä meillä onkaan vielä yhdessä edessä!

Koulutan meillä suurella sydämmellä rally-tokoa. Ensimmäinen rallyryhmäni aloitti treenaamisen 2014 talvella ja sillä tiellä olemme edelleen. Koen kouluttamisen olevan parhimmillaan, kun sama koirakko ja sama kouluttaja viettävät monia treenejä yhdessä. Näin päästään jyvälle siitä, mikä juuri teillä toimii ja mikä ei. Pintaa syvämmältä kouluttaminen on parasta mitä tiedän ja on aivan ihana huomata, miten rallyryhmäni lisääntyvät huimalla tahdilla. Tämä on siis oodi kanta-asiakkaille, ja uudet koirakot ovat lämpöisesti tervetulleita näiden ihanien rallylaisten pariin!