KAtja Gabriella pietiläinen ''gabi''

  • Sportti Hurtan toinen omistaja
  • Kahden sheltti uroksen omistaja, Ruffe ja Leevi
  • Sportti Hurtan ainoa Rally-toko valmentaja
  • Kilpailee rally-tokossa SM-tasolla
  • Toimii myös koirien uimapettajana

'' Olen Katja Gabriella Pietiläinen, tutummin Gabi. Suomalaiseen suuhun huonosti taittuvan nimen saa lausua miten vain, gäbi, kapi, käpi, tunnistan kyllä itseni :)

Toimin Sporttiksella pääasiassa Rally-toko valmentajana ja koirien uimaopettajana. Erikoistun positiivisiin koulutusmetodeihin sekä kohdetyöskentelyyn ja tiedon nälkäni onkin loputon. Uskonkin ettei kouluttaja voi koskaan olla valmis ja joka päivä oppii uutta. Jos joskus tulee se päivä, että kuvittelen olevani valmis, on aika antaa koulutuskentät avarakatseisimmille ihmisille. Tämä päivä ei ainakaan vielä ole näkyvissä, vaan silmät ammollaan tehdään töitä joka päivä! Harrastan omien koirieni kanssa kaikenlaista ja kaikella tasolla. Doboa ja uintia harrastellaan omaksi huviksi ja hyödyksi, kun taas Rally-tokoa mitä suurimmalla intohimolla, aina Suomenmestaruustasolla asti.

Vanhempi koirani Ruffe (s.26.12.2010) on ansainnut Rally-tokossa RTK4-tittelin ja kilpailee nyt korkeimmassa mahdollisessa luokassa - mestarissa valiotuloksia metsästäen. Vuonna 2016 osallistuimme ensimmäisen kerran Rally-tokon SM kilpailuihin, ansaitsimme itsellemme finaalipaikan 60 parhaan koiran joukosta ja sijoituimme sijalle SM17. Tämä on suuri kunnia, satojen rallyharrastajien joukossa! Vuonna 2017 kilpailimme uudelleen SM-kisoissa, tällä kertaa emme päässeet finaaliin. Kaatosateessa kilpaileminen ei kuulu Ruffen muuten liki loputtomiin vahvuuksiin. Ruffe on ehdottomasti minun luottokoirani. Pieni ja pipurinen, mutta silti niin kiltti ja kuuliainen. Tämän koiran kanssa on opittu kaikki yhdessä ja tie on ollut kovin ruusuinen - ainakin näin ajan kullatessa muistot. Ruffe on sellainen koira, joka jokaisen pitäisi kerran elämässään kokea. En voisi tämän parempaa koiraa toivoa.

Nuoremmalla sheltilläni, Leevillä (s.1.3.2014) on tällä hetkellä RTK3 titteli kourassa. Rally-toko on ehdottomasti se meidän laji, tänä vuonna olisi tarkotus saada mestariluokka läpäistyä. Leevi on se koira, jonka kasvattaja totesi pentua hakiessa, että ''Tämän kanssa tarvitset kyllä ammattiapua'', eikä hän väärässä ollut. Onneksi satun itse olemaan ammattilainen ja pienestä karvapalleropaholaisesta on kasvanut liki mallikas koirakansalainen. Tätä koiraa ei voi helpoksi kutsua, mutta miten paljon olenkaan oppinut Leevin myötä. Opimme edelleen joka päivä ja silti nautimme yhdessä tästä ei aina niin ruusuisesta elämästä (ikuisen) teinikoiran kanssa.

Koulutan meillä suurella sydämmellä rally-tokoa. Ensimmäinen rallyryhmäni aloitti treenaamisen 2014 talvella ja sillä tiellä olemme edelleen. Koen kouluttamisen olevan parhimmillaan, kun sama koirakko ja sama kouluttaja viettävät monia treenejä yhdessä. Näin päästään jyvälle siitä, mikä juuri teillä toimii ja mikä ei. Pintaa syvämmältä kouluttaminen on parasta mitä tiedän ja on aivan ihana huomata, miten rallyryhmäni lisääntyvät huimalla tahdilla. Tämä on siis oodi kanta-asiakkaille, ja uudet koirakot ovat lämpöisesti tervetulleita näiden ihanien rallylaisten pariin!

Mikäli rallytoko kiinnostaa teitäkin, olkaa ihmeessä yhteyksissä meihin ja lukekaa lisää täältä.''