DOBO-kurssit

Dobo on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Yhdessä tekeminen parantaa samalla suhdetta koiran ja omistajan välillä.

Dobon tarkoituksena on kehittää koiran keskittymiskykyä, ketteryyttä, tasapainoa, vahvistaa koiran (etenkin syvää) lihaksistoa ja auttaa koiraa myös venyttämään itseään eli poistamaan mahdollista lihasjännityksiä.

Dobo-harjoitukset tehdään pääasiassa käyttäen apuna tasapainotyynyjä sekä dobopalloa. Ovaalin muotoinen pallo sopii koiralle paremmin kuin perinteinen pyöreän muotoinen jumppapallo. Dobopallot ovat lisäksi helpommin tuettavissa ja ovat perus jumppapalloa kestävämpiä (kestävät 400kg).

Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia,

  • koiran tekemiä
  • ohjaajan tekemiä
  • yhdessä tehtäviä

    Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla, jolloin laji sopii kaikentasoisille treenaajille.

Dobo-kurssille voi tulla terveen, yli 6kk ikäisen koiran kanssa, aina eläkeikään asti! Koirat voivat treenata tunnilla vapaana mikäli ne pysyvät omistajansa vierellä. Muussa tapauksessa harjoitukset tehdään kytkettynä.


Mikäli koirallasi on jokin sairaus, vamma tai muu terveydellinen ongelma, konsultoi eläinlääkäriä tai fysioterapeuttia ennen dobo-kurssille ilmoittautumista.

seuraava kurssi

-