Ravitsemusneuvonta

Koiran ja ihmisen pitkä yhteiselo, se miten jalostus ja domestikaatio muokkasivat ystäväämme, koiran terveys, perinnölliset ominaisuudet ja sairaudet, elinympäristö ja ravinnon kulutus asettavat monenlaisia vaatimuksia ravitsemukselle. Siksi ei ole yhtä oikeaa tapaa ruokkia koiraa.

Tänä päivänä koirilla on samankaltaisia oireita ja sairauksia kun meillä ihmisilläkin. Oikeanlaisella ravinnolla on suuri vaikutus koiran kuten ihmisenkin hyvinvointiin. Eläinlääketieteellinen hoito on toki tärkeää sairauksissa, mutta se ei välttämättä riitä, jos ruokavaliossa on puutteita. Koiran ruokinta ei ole vaikeaa. Kyse on tavallisesta, koiralle sopivasta ruoasta ja tarvittaessa oireisiin sopivista ravintolisistä. Koiran ravitsemusneuvoja auttaa sinua suunnittelemaan parhaan ystäväsi ravitsemuksen juuri kyseiselle koiralle sopivaksi!

ravitsemusneuvontaa tarjoaa koirien
diplomiravitsemusneuvoja ulla tuominen

Ulla on valmistunut Suomen Eläinterveydenhuolto-opistosta.

''Kiinnostuin koiran ruokinnasta jo ensimmäisen koirani, kromfohrländer Ronjan aikana. Ronjalla oli pienestä pitäen hyvin usein vatsaongelmia. Loppujen lopuksi Ronja eli 12-vuotiaaksi niinsanottua kotiruokaa syöden suht oireettomana. Mietin kuitenkin usein, saiko koirani varmasti kaikki tarvittavat vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet, vai oliko se ''oikeammalla'' ruokavaliolla elänyt jopa vieläkin vanhemmaksi? Niinpä kun löysin ravitsemusneuvojan opinnot, ilmoittauduin mielenkiinnolla koulutukseen.Olen auttanut jo monia koiria etenkin ruoansulatuskanavan ja iho-ongelmien kanssa. Myöskin urheilukoirien ruokavalio ja ravintolisät ovat tuttuja; omat koirani ovat kaikki harrastaneet agilityä 3-luokassa lainaohjaajan kanssa. Nykyiset koirani kromfohrländerit Risto ja Ella ovat myöskin saaneet ruokahalunsa kasvamaan ja apua moneen pikku vaivaan oikeasta ruokavaliosta ja sopivista ravintolisistä.''

Ullan omat kotisivut löytyvät täältä!


Ravitsemusneuvonta aloitetaan aina tapaamalla koira, omistajan toiveet ja koiran yksilötarpeet huomioidaan ja laaditaan kirjallinen ohjeistus. Ohjeet ovat selkeät ja yksinkertaiset, mitään hankalia laskutoimituksia ei tarvita suurimmassa osassa tapauksia. Tarvittaessa koira ohjataan eläinlääkäriin. Myös jos koiralla on jo eläinlääkärissä diagnosoitu sairaus, voi sopivalla ravinnolla helpottaa koiran oireita ja jopa pidentää elinikää.Yksilöllisesti suunniteltu ruokavalio ja tarvittaessa ravintolisät parantavat usein terveenkin koiran hyvinvointia, mutta erityisesti ne ovat tärkeitä esimerkiksi sairauden tai ikääntymisen yhteydessä.

hinnasto


Ravitsemusneuvonta 75€

Kasvavan koiranpennun ruokavalion suunnittelu 95€

seuraava vapaa aika

Arkisin aukioloaikojen puitteissa - kysy lisää osoitteesta info@sporttihurtta.com!