Tottelevaisuuskoulutus eli toko

Tokoliikkeet koostuvat mm. seuraamisesta, noutoliikkeistä, paikallaoloista, kauko-ohjattavista sekä ohjaajasta irtoavista liikkeistä. Tokossa kilpaillaan neljässä luokassa, jotka ovat alokas, avoin, voittaja ja erikoisvoittaja. Tokossa arvostetaan koiran ja ohjaajan saumatonta yhteistyötä. Koira osoittaa työinnokkuuttaan suorittalla annetut tehtävät mahdollisimman iloisesti ja viipymättä.

TOKON ALKEISKURSSI

Alkeiskurssilla harjoitellaan tokossa tarvittavia taitoja ja liikkeiden osia koirakon lähtötason mukaisesti. Käymme läpi alokasluokan liikkeitä, kuten seuraamista, jättöliikkeitä, paikallaoloa sekä luoksetuloa. Lisäksi keskitymme myös häiriönsietokyvyn kasvattamiseen.

Ennen kurssille ilmoittautumista on perustottelevaisuuden oltava hallussa! Koiran tulee osata istua ja edes alkeellisesti kulkea/seurata ohjaajan mukana. Taitoa tärkeämpää on tietenkin koiran ja ohjaajan toimiva suhde, joka tekee kaikesta harrastamisesta helpompaa. Mikäli näissä taidoissa on vielä petrattavaa, katsothan arkitottiskurssimme tästä! Kurssille tuloon ei ole ikärajaa, sekä aikuiset, että yhteistyöhaluiset pennut sekä nuoret koirat ovat tervetulleita.

Yhden kerran pituus on 45 minuuttia, jotta jää loppuun aikaa rauhassa lähteä ennen seuraavan kurssin alkua. Kurssille tarvitset mukaan koiraasi motivoivia leluja, sekä paljon maistuvia makupaloja.


seuraava kurssi

-