Stella grgic

Nimeni on Stella ja koulutukseltani olen koirankonsultti/behavioristi.

Aloitin kouluttamaan Sportti Hurtalla vuonna 2016 ja ohjaan lähinnä pentukursseja, harrastepentukursseja, arkitottista ja doboa. Toimin myös uimaopettajana sekä käytösvalmentajana, tai ns. ongelmakoirien kouluttajana.

Minulla on diplomi eläinten käytöksestä, ‘Practical Animal Behaviour and Training’, koulusta COAPE(Centre of Applied Pet Ethology) vuodelta 2017. Diplomi sisälsi opinnot EMRA menetelmästä, joka pohjautuu eläinten tunnetilatutkimuksiin sekä lajinomaisiin käytöksiin.
Valmistuin koirakonsultiksi Porvoon Kansalliskoulusta vuonna 2016, joka oli vuoden täysiaikainen opinto koirista, mm. koiran elekielestä, ongelmakäytöksistä sekä koirien oppimisesta ja kouluttamisesta. Harjoitteluaikani vietin Vantaan Opaskoirakeskuksessa ja olin myös rescue-koirien kanssa tekemisissä Israelissa.

Vuonna 2019 sain mahtavan tilaisuuden suorittaa ‘The Ranch Experience’ USAssa joka on käytännöllinen eläinten kouluttamiskurssi, jossa koulutimme vuohia, aaseja ja laamoja. Vuonna 2013 oman koirani kautta kiinnostus kasvoi oppimaan enemmän koirista, varsinkin ymmärtämään heidän käytöstä sekä elekieltä ja aloitin käymään yksittäisillä luennoilla.

Ensimmäinen koiraopintoni oli koiraohjaajakoulutus vuonna 2015. Huolimatta intohimostani eläimiä ja varsinkin koiria kohtaan, työurani alkoi lasten parissa ja vuosia sitten kouluttauduin opettajaksi Tukholman Yliopistossa ja työskentelinkin alalla suurella ilolla. Nyt ura kuitenkin on vaihtunut koululapsien opettamisen sijaan koiran omistajiin. Koulutan suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi. Minulle koirien tunnetilojen, sekä yleisten että hetkellisten, ymmärtäminen on tärkeintä, sillä näin voidaan parantaa yksilön hyvinvointia, kehittää koiran ja omistajan välistä suhdetta, avustaa koiraa oppimaan käytöksiä, vaikka ympäristö olisi haastava, sekä työstää mahdollisia käytösongelmia.